UNIC та CIPE провели спільний вебінар, присвячений темі системного ризик-менеджменту як основи конкурентоздатності українського бізнесу

29 квітня, 2024
Новина

24 квітня відбувся онлайн захід на тему “Перехід на новий рівень: системний ризик-менеджмент та підвищення конкурентоздатності українського бізнесу в проєктах відновлення”, який UNIC організував за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE).

За словами Оксани Олійникової, директорки Представництва CIPE в Україні, війна загострила питання невідворотності демократичних реформ в Україні, які є запорукою відновлення держави та підтримки нашої конкурентоспроможності на міжнародній арені. «Висока зацікавленість цим заходом демонструє, що український бізнес не лише має нульову толерантність до корупції, а й готовий зробити все можливе, щоб запроваджувати найкращі практики доброчесності у своїй діяльності.  Ми сподіваємось, що подібні практики допоможуть компаніям перейти на інший рівень розвитку, зокрема під час євроінтеграційного процесу України», - відмітила вона.

 «Репутація – головний актив будь-якої компанії», - стверджує Віктор Ромасенко, CEO компанії Dialogue Diagnostics. – Комплаєнс передбачає створення такої структури бізнесу, яка мінімізує можливі наслідки спілкування з різними державними перевіряючими органами для уникнення кримінальної та адміністративної відповідальності. Саме комплаєнс дозволяє вашому бізнесу залучати інвестиції, дає можливість працювати з найбільшими гравцями світу, системно збільшуючи свою долю ринку, маржинальність, а також підтримувати сталий розвиток компанії».  

Любов Шевчук, заступниця директора компанії Кей Ті Косметикс (бренди Mr Scrubber та Hollyskin), відмітила, що основним мотивуючим фактором запровадження комплаєнсу компанією є бажання розвиватися. «Після повномасштабного вторгнення, ми значно збільшили кількість контрагентів, і щоб уникнути ризиків при пошуку нових людей та бізнес-партнерів, компанія почала екстраполювати внутрішні принципи відповідності законодавству на своїх потенційних партнерів. І саме завдяки налагодженій системі оцінки контрагентів, нам вже вдалось низки ризикових операцій».

 «Якщо ви хочете бути успішними як у бізнесі, такі в інших сферах суспільного життя, ви повинні сповідувати принципи доброчесності», – переконаний Іван Сакаль, фінансовий директор ФГ "Органік Сістемс" (група компаній Agrofusion). – Репутація і доброчесність наскільки вразливі поняття, якими не потрібно нехтувати. Саме завдяки довірі до нашої компанії нам вдалось залучити кредитування низки банків для відновлення наших пошкоджених потужностей на півдні».

У другій частині заходу старший аналітик COSA Андрій Безсонов провів практичний тренінг, під час якого учасники отримали детальний розбір інструментів та порад для ефективної оцінки потенційних партнерів й контрагентів у бізнесі задля уникнення ризик-факторів та корупційних правопорушень під час співпраці.

Варто відмітити, що дана подія стала підготовчою сходинкою до практичного офлайн тренінгу із наданням інструментів та документів для покращення ризик-менеджменту і впровадження корпоративної культури всередині компаній. Тож слідкуйте за нашими анонсами, щоб не пропустити можливість долучитись до заходу.

Довідково:

Захід організовується Всеукраїнською Мережею Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC) разом з Центром міжнародного приватного підприємництва (CIPE) в межах спільного пілотного проєкту, спрямованого на зміцнення та просування культури доброчесності і стандартів комплаєнсу серед українського МСБ.